FI | EN

Kasva kilpailijoita nopeammin

Muotoilu on 2020-luvun keino rakentaa liiketoiminnan kasvua. Me Design Unionissa haluamme tehdä muotoilusta jokaisen yritysjohtajan työkalun.

Näin hyödyt

1. Kehität liiketoimintaa nopeammin

2. Parannat asiakasymmärrystä ja vahvistat asiakaskokemusta

3. Sitoutat henkilöstösi yhteiseen päämäärään

 

Kilpailuetua muotoilusta

Muotoilujohtajuus on organisaation kaiken tekemisen tarkastelua muotoilun näkökulmasta. Sen tavoitteena on synnyttää toimivia ja ihmistä palvelevia tuotteita ja palveluita, jotka erottuvat markkinassaan – parhaimmillaan muotoilu voi mullistaa yrityksen tavan toimia.

Muotoilla voi niin yrityksen strategiaa, brändiä, palveluita ja tuotteita kuin liiketilaa ja prosesseja. Muotoilun hyödyntäminen ei ole kiinni yrityksen koosta tai toimialasta. Tarjoamme sinulle työkalut ja asiantuntemuksen, joiden avulla rakennat muotoilusta lisäarvoa liiketoimintaasi.

10 tapaa tehdä bisnestä paremmin


Miten muotoilun avulla tehdään parempaa bisnestä? Tervetuloa kuulemaan bisnesmuotoilun asiantuntijalta konkreettisia näkemyksiä aiheesta ja tutustumaan case-esimerkkeihin muotoilulähtöisistä kehitysprojekteista.

Tilaisuuden tavoitteena on lisätä yritysten ymmärrystä muotoilulähtöisestä liiketoiminnan kehittämisestä. Muotoilun hyödyntäminen ei ole kiinni yrityksen koosta tai toimialasta, ja muotoilla voi niin strategiaa, brändiä, palveluja ja tuotteita kuin liiketilaa ja prosesseja.

10 tapaa tehdä bisnestä paremmin -tilaisuudet

Ke 26.8.2020 klo 8.00–9.30, Keuruu
Ti 22.9.2020 klo 18.00–19.30, Saarijärvi
To 24.9. klo 8.00–9.15 Äänekoski
Ke 8.10.2020 klo 17.00–18.30, Viitasaari
Ke 4.11.2020 klo 16.30–18.30, Jämsä

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Ilmoittaudu mukaan!

 

Syksyllä 2020 on tulossa myös muotoiluaiheisia inspiraatiotapahtumia Keski-Suomessa. Moniin tilaisuuksiin voi osallistua myös etäyhteyksin.
Jos haluat lisätietoja aiheesta, jätä meille yhteystietosi. Pidämme sinua ajan tasalla tulevasta ohjelmasta.

 

Aikaisemmat tapahtumat

 

Yritys on visuaalinen kokonaisuus: "Näin on, jos siltä näyttää"
Heikki Koivurova, Total Design Oy
Ti 9.6.2020 Hotelli Verso, klo 14.45–16.15

Teollinen muotoilu ei ole pelkästään esineen suunnittelua, vaan yrityksen kokonaisuuden tarkastelua. Heikki Koivurovan luennolla asiaan perehdytään käytännön esimerkkien kautta. Koivurova on maanläheinen teollinen muotoilija, jolla on yli 30 vuoden kokemus muotoilutoimiston yrittäjänä ja yhteistyöstä erityisesti pk-yritysten kanssa.Miten tilasuunnittelu valjastetaan yrityksen menestystekijäksi?
Vertti Kivi, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.
Ti 9.6.2020 Hotelli Verso, klo 13.00–14.30

Vietämme päivittäin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin kulloisenkin tilan tunnelma vaikuttaa meihin sekä kanssaihmisiin. Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n perustaja ja toimitusjohtaja Vertti Kiven ydinosaamista on auttaa yrityksiä saavuttamaan liiketoiminnan hyötyjä tilasuunnittelun kautta. Luennollaan Kivi kertoo, miten tilamuotoilusta tehdään yrityksen menestystekijä.

 

Pitkäjänteinen työ rakentaa kestävää brändiä
Aino Määttä, Sinituote Oy
Ti 9.6.2020 Hotelli Verso, klo 10.45–12.15

Miten pienestä perheyrityksestä on kasvanut pohjoismaiden johtava siivousväline-, kodintuote- ja autotarvikealan konserni? SINI-tuotteita löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista ja SINI-brändi on vuosi toisensa perään yksi Suomen arvostetuimmista brändeistä. Kuinka tähän on tultu? Yli 10 vuotta Sinituotteen varatoimitusjohtajana toiminut Aino Määttä kertoo yrityksen huikean tarinan.

 

Bisnesmuotoilu hotelliliiketoiminnan edistäjänä
Jari Palonen, Brande Oy & Ari Pärnänen, Yöpuu Yhtiö Oy
Ti 9.6.2020 Hotelli Verso, klo 9.00–10.30

Miten uniikki hotellikonsepti toimii kasvun mahdollistajana? Bisnesmuotoilija Jari Palonen ja Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtaja Ari Pärnänen esittelevät jyväskyläläisen Hotelli Verson tarinan. He kertovat, miten hotellikonseptia on kehitetty ja brändiä kirkastettu bisnesmuotoilun keinoin. Palonen ja Pärnänen avaavat myös asiakkaan osallisuutta hotellikokemuksen rakentamisessa.

 

Muotoilu osana yrityksen liiketoimintaa
Jonas Hakaniemi, Hakaniemi Design Company
To 13.2.2020 Nikolainkulma, klo 9.30–11.30

Muotoilulla tuotteesta tai palvelusta tehdään houkutteleva ja luodaan näin lisäarvoa asiakkaalle. Hyvä muotoilu merkitsee kestävyyttä, toimivuutta, käytettävyyttä ja ajattomuutta. Muotoilija ja yrittäjä Jonas Hakaniemen luennolla avataan muutaman esimerkin kautta muotoiluprosessia, ideasta lopputulokseen. Tavoitteena on antaa uusia ajatuksia ja rohkaista yrityksiä muotoilun käyttöön osana kokonaisvaltaista liiketoiminnan kehittämistä.

 

Design-lähtöinen asiakaskeskeinen innovointi
Timo Tiainen, KONE Oyj
To 30.1.2020 Nikolainkulma, klo 13.00–15.00

Muuttuvassa maailmassa yritykset joutuvat keksimään kilpailukykynsä, liiketoimintamallinsa ja tuotteensa sekä palvelunsa uudelleen. Tähän haasteeseen nykyiset tuotekehitys- ja toimintamallit eivät riitä vaan tarvitaan uusia tapoja toimia. Konsepti- ja muotoilujohtaja Timo Tiainen kertoo, miten KONEella haastetta on lähdetty ratkaisemaan viemällä tekeminen asiakasrajapintaan hyödyntäen muotoiluajattelua ja yhdessä kehittämisen malleja. 

Teollinen muotoilu

Heikki Koivurova

Heikki Koivurova, Total Design Oy

Tilamuotoilu

Vertti Kivi

Vertti Kivi, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Brändimuotoilu

Aino Määttä

Aino Määttä, Sinituote Oy

Bisnesmuotoilu

Jari ja Ari

Jari Palonen, Brande Oy & Ari Pärnänen, Yöpuu Yhtiö Oy

Tuotemuotoilu

Jonas Hakaniemi

Jonas Hakaniemi, Hakaniemi Design Company

Palvelumuotoilu

Timo Tiainen

Timo Tiainen, KONE Oyj

Ota yhteyttä!

marika.linna@designunion.fi
puh. 044 731 8009

Tai täytä ja lähetä oheinen lomake.

Marika Linna
Haluan lisätietoa aiheesta
Haluan ilmoittautua tapahtumaan
(Kirjoita viestikenttään paikkakunta)

Tietosuojaseloste

Design Union

Design Union on rohkea ja ennakkoluuloton muotoiluosaamisen edistäjä ja kehittäjä. Vahvistamme muotoilujohtajuutta yrityskentällä ja autamme yrityksiä luomaan muotoilun avulla lisäarvoa liiketoimintaansa. Samalla luomme muotoilualan ammattilaisille mahdollisuuksia osaamisensa hyödyntämiseen yritysmaailmassa.