FI | EN

Kasva kilpailijoita nopeammin

Muotoilu on 2020-luvun keino rakentaa liiketoiminnan kasvua. Me Design Unionissa haluamme tehdä muotoilusta jokaisen yritysjohtajan työkalun.

Katso kesäkuun inspiraatiotapahtuma

Näin hyödyt

1. Kehität liiketoimintaa nopeammin

2. Parannat asiakasymmärrystä ja vahvistat asiakaskokemusta

3. Sitoutat henkilöstösi yhteiseen päämäärään

 

Kilpailuetua muotoilusta

Muotoilujohtajuus on organisaation kaiken tekemisen tarkastelua muotoilun näkökulmasta. Sen tavoitteena on synnyttää toimivia ja ihmistä palvelevia tuotteita ja palveluita, jotka erottuvat markkinassaan – parhaimmillaan muotoilu voi mullistaa yrityksen tavan toimia.

Muotoilla voi niin yrityksen strategiaa, brändiä, palveluita ja tuotteita kuin liiketilaa ja prosesseja. Muotoilun hyödyntäminen ei ole kiinni yrityksen koosta tai toimialasta. Tarjoamme sinulle työkalut ja asiantuntemuksen, joiden avulla rakennat muotoilusta lisäarvoa liiketoimintaasi.

Design Union Jyväskylä Inspiraatiotapahtuma

Kilpailuetua muotoilusta

 

Ti 9.6. klo 8.30–16.30 | Hotelli Verso, Kauppakatu 35, Jyväskylä  &  Live stream 

Neljä innostavaa puheenvuoroa bisnes-, brändi-, tila- ja teollisesta muotoilusta

Miten saat muotoilusta kilpailuetua liiketoimintaasi?

Tule kuulemaan muotoilujohtajien inspiroivat puheenvuorot ja oppimaan alan edelläkävijöiltä. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille yrityksille koosta ja toimialasta riippumatta.

Tapahtumaan on mahdollista osallistua paikan päällä tai live streamissa.

 

Päivän ohjelma 

Klo 8.30
Aamukahvi ja Design Union -esittely

Klo 9.00
Bisnesmuotoilu hotelliliiketoiminnan edistäjänä
Jari Palonen, Brande Oy & Ari Pärnänen, Yöpuu Yhtiö Oy

Miten uniikki hotellikonsepti toimii kasvun mahdollistajana? Bisnesmuotoilija Jari Palonen ja Yöpuu Yhtiö Oy:n toimitusjohtaja Ari Pärnänen esittelevät jyväskyläläisen Hotelli Verson tarinan. He kertovat, miten hotellikonseptia on kehitetty ja brändiä kirkastettu bisnesmuotoilun keinoin. Palonen ja Pärnänen avaavat myös asiakkaan osallisuutta hotellikokemuksen rakentamisessa.

Klo 10.30
Tauko

Klo 10.45
Pitkäjänteinen työ rakentaa kestävää brändiä
Aino Määttä, Sinituote Oy

Miten pienestä perheyrityksestä on kasvanut pohjoismaiden johtava siivousväline-, kodintuote- ja autotarvikealan konserni? SINI-tuotteita löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista ja SINI-brändi on vuosi toisensa perään yksi Suomen arvostetuimmista brändeistä. Kuinka tähän on tultu? Yli 10 vuotta Sinituotteen varatoimitusjohtajana toiminut Aino Määttä kertoo yrityksen huikean tarinan.

Klo 12.15
Lounastauko

Klo 13.00
Miten tilasuunnittelu valjastetaan yrityksen menestystekijäksi?
Vertti Kivi, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Vietämme päivittäin suurimman osan ajasta sisätiloissa, jolloin kulloisenkin tilan tunnelma vaikuttaa meihin sekä kanssaihmisiin. Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n perustaja ja toimitusjohtaja Vertti Kiven ydinosaamista on auttaa yrityksiä saavuttamaan liiketoiminnan hyötyjä tilasuunnittelun kautta. Luennollaan Kivi kertoo, miten tilamuotoilusta tehdään yrityksen menestystekijä.

Klo 14.30
Iltapäiväkahvi

Klo 14.45
Yritys on visuaalinen kokonaisuus: "Näin on, jos siltä näyttää"
Heikki Koivurova, Total Design Oy

Teollinen muotoilu ei ole pelkästään esineen suunnittelua, vaan yrityksen kokonaisuuden tarkastelua. Heikki Koivurovan luennolla asiaan perehdytään käytännön esimerkkien kautta. Koivurova on maanläheinen teollinen muotoilija, jolla on yli 30 vuoden kokemus muotoilutoimiston yrittäjänä ja yhteistyöstä erityisesti pk-yritysten kanssa.

Klo 16.15–16.30
Yhteenveto

Ilmoittaudu mukaan

Osallistumismaksu 100 €/hlö (ALV 0%) paikan päällä Hotelli Versossa tai live streamin välityksellä. Yleisötapahtumassa hintaan sisältyvät kahvitarjoilut. Lounas omakustanteinen.

Alle 50-hengen yleisötapahtumassa on huomioitu turvallisuus mm. riittävällä istumapaikkojen väljyydellä ja yksittäispakatuilla tarjoiluilla. Myös siivouksessa on kiinnitetty erityistä huomiota pintojen desinfiointiin, ja käsidesiä sekä käsienpesupaikkoja on runsaasti saatavilla.

Bisnesmuotoilu

Jari ja Ari

Jari Palonen, Brande Oy ja Ari Pärnänen, Yöpuu Yhtiö Oy

 

Brändimuotoilu

Aino Määttä

Aino Määttä, Sinituote Oy

 

Tilamuotoilu

Vertti Kivi

Vertti Kivi, Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

 

Teollinen muotoilu

Heikki Koivurova

Heikki Koivurova, Total Design Oy

Ilmoittaudu mukaan!

Ota yhteyttä suoraan Marika Linnaan:

marika.linna@designunion.fi
puh. 044 731 8009

Tai täytä ja lähetä oheinen lomake.
Kirjoita viestikenttään, osallistutko paikan päällä vai verkossa.

Marika Linna
Haluan lisätietoa aiheesta
Haluan ilmoittautua tapahtumaan

Tietosuojaseloste

 

Aikaisemmat tapahtumat

 

Muotoilu osana yrityksen liiketoimintaa

Jonas Hakaniemi, Hakaniemi Design Company
To 13.2.2020 Nikolainkulma, klo 9.30–11.30

Muotoilulla tuotteesta tai palvelusta tehdään houkutteleva ja luodaan näin lisäarvoa asiakkaalle. Hyvä muotoilu merkitsee kestävyyttä, toimivuutta, käytettävyyttä ja ajattomuutta. Muotoilija ja yrittäjä Jonas Hakaniemen luennolla avataan muutaman esimerkin kautta muotoiluprosessia, ideasta lopputulokseen. Tavoitteena on antaa uusia ajatuksia ja rohkaista yrityksiä muotoilun käyttöön osana kokonaisvaltaista liiketoiminnan kehittämistä.

 

Design-lähtöinen asiakaskeskeinen innovointi
Timo Tiainen, KONE Oyj
To 30.1.2020 Nikolainkulma, klo 13.00–15.00

Muuttuvassa maailmassa yritykset joutuvat keksimään kilpailukykynsä, liiketoimintamallinsa ja tuotteensa sekä palvelunsa uudelleen. Tähän haasteeseen nykyiset tuotekehitys- ja toimintamallit eivät riitä vaan tarvitaan uusia tapoja toimia. Konsepti- ja muotoilujohtaja Timo Tiainen kertoo, miten KONEella haastetta on lähdetty ratkaisemaan viemällä tekeminen asiakasrajapintaan hyödyntäen muotoiluajattelua ja yhdessä kehittämisen malleja. 

Tuotemuotoilu

Jonas Hakaniemi

Jonas Hakaniemi, Hakaniemi Design Company

Palvelumuotoilu

Timo Tiainen

Timo Tiainen, Kone Oyj

Design Union

Design Union on rohkea ja ennakkoluuloton muotoiluosaamisen edistäjä ja kehittäjä. Vahvistamme muotoilujohtajuutta yrityskentällä ja autamme yrityksiä luomaan muotoilun avulla lisäarvoa liiketoimintaansa. Samalla luomme muotoilualan ammattilaisille mahdollisuuksia osaamisensa hyödyntämiseen yritysmaailmassa.