FI | EN
takaisin
Taija Sailio

DU it! | Kiertotalous kannattaa

Tiistai 5.12.2023 klo 9-10│Maksuton webinaari 

 

Asiantuntijavieraana Taija Sailio, toimitusjohtaja, FabPatch

 

Innovatiivisista kasvuyrityksistä puhuttaessa monille saattaa nousta mieleen aineettomia tuotteita mittavan pääomarahoituksen turvin kehittävät teknologiavetoiset startupit.

Menestyksekkään liiketoiminnan ainekset voivat kuitenkin edelleen syntyä myös vaatimattomalla alkupääomalla käsinkosketeltavan kuluttajatuotteen ympärille, jonka tarpeeseen yrittäjä on havahtunut omassa arjessaan – vaikkapa pyykkituvassa.

Juuri näin tapahtui hankaamalla kiinnitettävän vaatepaikan ideoineille kasvatustieteilijä Jetta Liukkoselle ja kuvataiteen opettaja Anne Jurvelin-Pummilalle, jotka turhautuivat kiireisen lapsiperhearjen sivutuotteena syntyneisiin, rikkoutuneiden vaatteiden kasoihin. 

Lapsuudenystävien yhdessä muotoilija Taija Sailion kanssa vuonna 2018 perustama FabPatch-yritys on sittemmin myynyt yli 1,5 miljoonaa Vaatelaastari -paikkaa ja voittanut useita palkintoja, vaikka alkuun äitien käytännönläheinen keksintö ei kohdannut bisnespiireissä yksinomaan kannatusta.

Nerokkaan idean ja lannistumattomien yrittäjien lisäksi liiketoiminta on toki edellyttänyt myös huolellista tuotekehitystä, osaavaa asiantuntija-apua ja luotettavia yhteistyökumppaneita. Kansainvälisille markkinoille yritys tähtää sen keväällä läpiviedyn ensimmäisen sijoituskierroksen annin ja julkisen rahoituksen avulla.

Olennaisinta oululaisyrityksen tarinassa on kuitenkin se, ettei sen kehittämä tuote selätä ainoastaan yksittäisen kuluttajan harmillista pikkupulmaa. Pelkästään Suomessa tekstiilijätettä kertyy vuosittain 70–100 miljoonaa kiloa, ja vaatteiden käyttöiän pidentäminen on ympäristövaikutuksiltaan mittava, maailmanlaajuinen haaste, johon FabPatch haluaa vastata omalta osaltaan, paikka kerrallaan.

Puheenvuorossaan yrityksen muotoilujohtajan paikalta toimitusjohtajaksi vastikään siirtynyt Taija Sailio kertoo, miten arkisen ongelman ratkaisu, muotoilu, vastuullisuus ja kannattava liiketoiminta liitetään yhteen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan vuoden viimeiseen webinaariin!

DU it! -webinaarisarja tuotetaan yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Kuopion kaupungin ja Kuopion Rouvasväenyhdistyksen tukeman Luovien alojen kasvuohjelma -hankkeen kanssa.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan viimeistään tiistaina 5.12.2023 klo 8.00 mennessä.  

> > ILMOITTAUTUMISEEN