FI | EN
takaisin
Severi Uusitalo, Aalto-yliopisto

DU it! | Generatiivinen tekoäly muotoilijan työkaluna

Torstai 9.11.2023 klo 9 - 10│Maksuton webinaari 

 

Asiantuntijavieraana Aalto-yliopiston teollisen muotoilun professori Severi Uusitalo

 

Tekoälyn kehitys on avannut uudenlaisia, mielenkiintoisia mahdollisuuksia hyödyntää tietotekniikkaa osana luovaa suunnittelutyötä, mm. arkkitehtuurin, sisustussuunnittelun ja teollisen muotoilun aloilla.

Samalla tekoälyohjelmien käyttö herättää paljon niin käytännön kysymyksiä kuin syvällisempää pohdintaa luovuudesta, suunnittelijan roolista ja muotoilun merkityksestä.

Severi Uusitalo toimii teollisen muotoilun professorina Aalto-yliopistossa. Hän kokeilee ja tutkii mm. laskennallisia suunnittelumenetelmiä ja tekoälyratkaisuja muotoilutyössä ja suunnitteluajattelun vaikuttimena.

Muotoilijana Uusitalo on toiminut niin tuotekehitys- kuin tutkimusympäristöissä. Ennen akateemista uraansa hän on työskennellyt mm. Nokialla ja Roviossa. Muotoilu ja teknologia nivoutuvat yhteen myös Uusitalon Kollegi-kollektiivin jäsenenä toteuttamassa valaisininstallaatiossa, joka esiteltiin vastikään Dutch Design Week-tapahtumassa.

Puheenvuorossaan Severi Uusitalo esittelee omien kokeilujen lisäksi tutkimustuloksia generatiivisten tekoälytyökalujen käytöstä muotoilijoiden työssä.

DU it! -webinaarisarja tuotetaan yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Kuopion kaupungin ja Kuopion Rouvasväenyhdistyksen tukeman Luovien alojen kasvuohjelma -hankkeen kanssa.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan viimeistään torstaina 9.11.2023 klo 8.00 mennessä.  

> > ILMOITTAUTUMISEEN