FI | EN
takaisin

KalPa Hockey Oy: Näkökulmia asiakasymmärryksen kehittämiseen

KalPa on kuopiolainen vuonna 1929 perustettu jääkiekkojoukkue, joka pelaa Suomessa korkeimmalla sarjatasolla eli Liigassa. KalPa Hockey Oy:lla on naisten ja miesten edustusjoukkueet sekä A-nuoret, KalPa ry hoitaa junioritoiminnan. KalPan kotiareena on Kuopion jäähalli: entinen Niiralan monttu, nykyinen Olvi Areena.

HAASTE

KalPa Hockey Oy kaipasi näkökulmia jäähallin pelitapahtuman kehittämiseen ja eri kohderyhmien kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen parantamiseksi.

RATKAISU

FOB!-muotoilijatiimi tutki asiakaskokemusta verkossa, pelitapahtumissa sekä pelitapahtumien oheistoiminnoissa. Työn yhtenä tavoitteena oli uusien kohderyhmien (esim. naisyleisö ja pelitapahtumissa ennen käymättömät) tavoittaminen ja heidän asiakaspolkunsa huomioiminen ottelutapahtumien suunnittelussa.

Tarkkailemalla ja raportoimalla tuotiin esille ideoita toiminnan kehittämiseen ja tulevaan jäähallin remonttiin. Vertailutietoa haettiin mm. muiden liigaseurojen otteluista sekä verkkosivuita ja somesta. 

Tiimi tuotti kehitysehdotuksia
- verkkosivujen käyttäjäystävällisyyteen ja ostopolkuun
- jäähallin opastukseen, yleiseen siisteyteen ja tilojen toimivuuteen
- kuinka saadaan lisämyyntiä ja lisää katsojia
- miten ostotilanteita helpotetaan ja jonottamista vältettäisiin
- miten huomioidaan paremmin eri kohderyhmät
- kuinka sosiaalista mediaa voisi hyödyntää paremmin

LOPPUTULOS

Asiakaskokemuksen palvelumuotoilulla tavoiteltiin lisäkatsojia pelitapahtumaan sekä sitä kautta lisäystä lippujen myyntiin. Palvelumuotoilutyö otettiin huomioon myös uuden jäähallin suunnittelussa.

”Kokonaisuudessaan projekti onnistui hyvin. Saimme arvokasta palautetta ja kehitysideoita sekä vahvistusta myös siihen mikä oli jo kunnossa palveluprosessissa. Joitakin kehitysideoita on jo otettu käyttöön ja osa varmasti otetaan ensikaudelle käyttöön. Lisäksi projekti sujui hyvin aikataulussa ja yhteistyö muotoilijoiden kanssa oli helppoa.”

Toimitusjohtaja Toni Saksman | KalPa Hockey Oy