FI | EN
takaisin

VETREA: Lisäarvoa palvelulle tilasuunnittelulla ja uusilla ideoilla

Noin 550 työntekijää työllistävä Vetrea-konserni on Itä-Suomen johtava yksityinen hyvinvointi-, hoiva- ja kuntoutuspalvelujen tuottaja, jolla on toimipisteitä Iisalmessa, Joensuussa, Jyväskylässä, Jämsässä, Kotkassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Savonlinnassa ja Siilinjärvellä.


HAASTE

Vetrean uusi asumispalveluyksikkö vammautuneille ja neurologisia sairauksia sairastaville henkilöille kaipasi tiloihin paitsi asukkaille lisää kodinomaisuutta, persoonallisuutta ja viihtyisyyttä, mutta lisää viihtyisyyttä erityisesti asukkaiden lapsivieraille. 

Lapsivieraiden viihtyvyys lisäisi vierailijoiden käymistä palveluyksikössä ja sitä myötä myös asukkaiden kuntoutumista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

RATKAISU

FOB!-muotoilijatiimi tutustui tiloihin asumisyksikössä. 

Suljetun tilan ja laitosmaisuuden kolkkoutta pehmennettiin suunnittelemalla tilaan huonekasviseiniä ja väriseiniä sekä erilaisia tekstiilejä ja kodinnomaisia tutunoloisia kalusteita ja elementtejä käyttäen. Suunnittelussa otettiin huomioon myös äänimaailma (linnunlaulua).

Lapsivieraille suunniteltiin aulatilaan lintuteemainen leikkipaikka, jossa he saavat leikkiä, pelata ja liikkua vapaasti.

LOPPUTULOS

Tilamuotoilulla lisättiin tilan kokonaisvaltaista viihtyvyyttä. Lapsien huomioiminen saa lapset tulemaan useammin vierailulle.