FI | EN
takaisin

Laitilanmäen luomutila: Arvojen mukaista erottuvuutta ja lisäarvoa tuotteille

Laitilanmäen luomutila on luomutila ja -myymälä Siilinjärven rannalla. Tilaan kuuluu luomukanala, ylämaan karjaa, luomuviljelykset ja -mylly sekä luomumyymälä ja -kahvila.

Tuotteina ovat oman tilan myllytuotteet ja leivonnaiset, liha ja lihajalosteet, perunat sekä kananmunat. Myymälässä myydään myös muiden tuottamaa luomua lähiruokaa sekä luomutuotteita muualta Suomesta ja maailmalta.

HAASTE

Luomutilan omilta tuotteilta puuttui ilme. Tuotteita myytiin generisissä pakkauksissa, jotka eivät kertoneet mitään tuotteista tai tuotannosta, eivätkä arvoista niiden takana.

RATKAISU

FOB!-muotoilijatiimi perehtyi luomutuotantoon, tutustui tilan työtapoihin, tuotteisiin sekä asiakkaan näkemyksiin.

Suunniteltiin graafinen ilme sekä pakkauksia ja mainospohjia. Suunnittelun lähtökohtana olivat puhtaus, selkeys, tilan luomutuotanto sekä ekologisuus. Projekti suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa.

Asiakkaan arvot heijastuvat suunnitelmissa – kaikki on suunniteltu tuotettavaksi mahdollisimman ekologisesti ja kestävästi.

Esimerkiksi oman myllyn kaikki jauhot ovat pakattuina samanlaisiin ekologisesti painatettuihin kierrätyspaperipusseihin. Pussi suljetaan tarraetiketillä, jossa on kyseisen tuotteen nimi ja tuotetiedot. Etiketit pystytään tulostamaan tilalla.

LOPPUTULOS

Laitilanmäen luomutilalle syntynyt uusi hyvin erottuva visuaalinen ilme on yhtä puhdas ja mutkaton kuin tilan tuottama luomuruoka.