FI | EN
takaisin

Inspiroidu ja kehitä

Taide ja digitaalisuus tuotteen lähtökohtana

Ilona Rista, Wood Artist

To 11.2.2021 klo 15.30 - 18.30 | Digi & Game Center, Jyväskylä

Digitaalisen muotoilun ja puutaiteen edelläkävijä Ilona Rista avaa taiteilijan työprosessin vaiheita ideasta yksilölliseksi tuotteeksi. Mistä taiteilija saa idean, minkälaisen kehitysprosessin hän käy läpi ja minkälaisia variaatioita siitä syntyy? Onko taiteessa ansaintalogiikkaa – ja jos on, miten se pitäisi ajatella?

Rista esittelee täyspuisia akustiikkareliefejään, mm. Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERNiin suunnittelemansa Collision-teoksen, täyspuisen IR Touch-reliefin sekä Mänty-aiheen taustoja ja kehitystä. Teokset edustavat uutta ajattelua ja tekniikkaa, jonka tietokoneavusteinen puuntyöstö mahdollistaa. Niissä yhdistyy kestävä kehitys, korkea jalostusaste ja Ristan mielikuvitus.

Ristalla on pian 40 vuoden kokemus puutaiteesta. Viimeisen 20 vuoden aikana hän on siirtynyt käsinveistosta tietoteknologiaan. Hänen kehitystyönsä tuloksia ovat mm. puutaiteen digitalisoiminen taiteellisessa työssä sekä valon ja akustiikan integroiminen seinäreliefiin kuin myös 3D-animaatioiden kehittäminen työpiirustuksista ja niiden mallinnuksista.

Ristan töitä on mahdollista nähdä Puureliefi ja digitaaliset leikit – Ilona Ristan puutaidetta -näyttelyssä Suomen käsityön museossa Jyväskylässä 5.12.2020 asti.

Tapahtuma on osa Design Union Jyväskylän Arvonlisää muotoilusta -hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen (EAKR) kanssa. Tilaisuuden järjestää Digi & Game Center ja Design Union Jyväskylä.

Muutokset yleisötilaisuuden toteutuksessa ovat mahdollisia.

Taide ja digitaalisuus tuotteen lähtökohtana | Ilona Rista, Wood Artist
To 11.2.2021 klo 15.30 - 18.30

Digi & Game Center, Matarankatu 2, Jyväskylä

Ohjelmassa:
- Puheenvuoro: Taide ja digitaalisuus tuotteen lähtökohtana | Ilona Rista, Wood Artist
- Kahvitarjoilu
- Workshop

Osallistumismaksu (alv 0%): 150 € / yritys (1-3 osallistujaa)

Hintaan sisältyy digitaaliset Design Management Tools -muotoilun työkalut kuudeksi kuukaudeksi sekä omaan kehitysprojektiin opastava hankevalmennustilaisuus.

 

Ilmoittaudu mukaan tähän tapahtumaan