FI | EN

Design Union on alusta ja yhteisö muotoilijoiden ja yritysten kohtaamisille


Maailma muuttuu, kun se muotoillaan paremmaksi. Design Union rakentaa tulevaisuutta, jossa muotoiluosaamisen avulla luodaan yhä parempia tuotteita ja palveluita, ja jossa muotoiluajattelu johtaa yhä useamman yrityksen ja organisaation toimintaa. Samalla luomme yhdessä perustaltaan kestävää kasvua ja kauniimpaa maailmaa.

Tutustu meihin

 

Kuopion Rouvasväenyhdistys ry

160 vuotta muotoilun asialla

Design Unionin juuret ovat syvällä kansalaistoiminnan ja kädentaidon perinteessä. Toimintojamme johtaa Kuopion Rouvasväenyhdistys ry, joka on vuonna 1860 perustettu merkittävä kuopiolainen kulttuuriyhdistys. Rouvasväenyhdistyksen alkuperäisenä tavoitteena oli edistää köyhien naisten kädentaitojen osaamista ja tarjota heille mahdollisuus toimeentuloon hankkimiseen osaamisensa avulla. Me osaltamme jatkamme tätä perinnettä muotoilun ammattilaisten puolestapuhujana ja alan kehittäjänä.

Yhteistyökumppanimme

Kuopion muotoiluakatemia

 

Maineikas historia

Kuopion Muotoiluakatemialla on upea yli 130-vuotinen käsityön ja muotoilun opetuksen perinne. Ensimmäinen käsityökoulumme perustettiin 1884 ja uusi käsityökoulu, nykyiset Muotoiluakatemiat, vuonna 2014. Yritysten ja muotoilijoiden palveluita tarjoava Design Union sai alkunsa Muotoiluakatemian muotoilijan ammattiin valmistavan opetuksen päättyessä.

Iloa muotoilusta

Muotoiluakatemioihimme voivat tulla opiskelemaan kuka tahansa hyvästä muotoilun ja käsityön opetuksesta kiinnostunut. Opettajamme ovat muotoilun ja käsityön ammattilaisia. Meillä opettavat myös vierailevat kotimaiset ja ulkomaalaiset opettajat. Opetukseen kuuluvat niin ikään erilaiset retket ja vierailut kiinnostaviin paikkoihin. Opetussuunnitelmamme noudattaa suomalaisen muotoilun historiaa. Opetuskokonaisuus kivikaudesta tulevaisuuteen käydään läpi kolmen vuoden aikana.

Inspiroiva ympäristö

Opetustilamme sijaitsevat kauniissa 1856 valmistuneessa Piispantalossa lähellä Kuopion ydinkeskustaa.

Kuopion Muotoiluakatemiassa on ryhmät lapsille, nuorille, aikuisille sekä senioreille.

www.muotoiluakatemia.fi

Yhteystiedot

Design Union

Muotoilun puolesta

Eija Tanninen-Komulainen
toiminnanjohtaja
p. 044 731 8000
eija.tanninen-komulainen (at) designkuopio.fi

Muotoilusta kasvuvoimaa -hanke 2018–2020

Tuulis Vartiainen
hankepäällikkö
p. 044 731 8008
tuulis.vartiainen (at) designunion.fi

Merja Tapio
hankekoordinaattori
p. 044 731 8004
merja.tapio (at) designunion.fi

Kuopion Muotoiluakatemia
Piispankatu 8
70100 Kuopio

Arvonlisää muotoilusta -hanke 2019–2021

Marika Linna
hankepäällikkö
p. 044 731 8009
marika.linna (at) designunion.fi

Asemakatu 6, 2. krs
40100 Jyväskylä