FI | EN

Pedagogiset opinnot muotoilijoille

 
Hanki valmiudet toimia muotoilun ohjaus- ja opetustehtävissä! Tarjoamamme opinnot sisältävät ohjauksen teoriaopetusta, eri tekniikoiden työpajoja asiantuntijoiden valmennuksessa ja yhden opetuskerran mittaisen harjoittelun. Opetus ja työpajat on suunniteltu siten, että opetus on helppo toteuttaa erilaisissa työtiloissa. Koulutuksen aikana luodaan ideapankki, joka tukee omaa työskentelyä jatkossa. Lopputuloksena opit valmistelemaan oppitunnin erilaisille ryhmille ja suunnittelemaan opetuskokonaisuuksia.

 


 

Opintojen sisältö

 
Koulutus soveltuu eri-ikäisille muotoilun ja käsityön ammattilaisille, jotka kaipaavat lisää ideoita omaan opetustyöhönsä tai haluavat suuntautua opetus- ja ohjaustyöhön.

Lähiopetus

Ohjauksen teoriaa ja tekniikoiden työpajoja

Koulutus kestää yhden lukukauden ja sisältää kahdeksan tiivistä lähiopetusjaksoa, jotka ajoittuvat perjantaihin ja lauantaihin. Laajuudeltaan opinnot ovat 6 opintopistettä.

Ideapankki

Eväitä omien työpajojen järjestämiseen

Koulutuksen aikana opetussisällöstä rakentuu käyttöösi portfolio tai työkalupakki, joka tukee omaa työskentelyä koulutuksen jälkeen ja antaa ideoita omien työpajojen ja ohjausten toteuttamiseen.

Harjoittelu

Siirrä osaamisesi käytäntöön

Yhden opetuskerran mittaisessa harjoittelussa siirretään omaa osaamista käytäntöön oikeassa opetustilanteessa. Harjoittelu tapahtuu opiskelijan itse valitsemassa harjoittelupaikassa.

Parasta Fobissa oli tutustua toisiin tämän alueen luovan alan yrittäjiin. Tehdä tiimityötä, jakaa kokemuksia ja ajatuksia

Muotoilijat Kirsi ja Marko, KiMa Creative oy

Parasta Fobissa oli tutustua toisiin tämän alueen luovan alan yrittäjiin. Tehdä tiimityötä, jakaa kokemuksia ja ajatuksia

Muotoilijat Kirsi ja Marko, KiMa Creative oy

Sisältö, aikataulu ja kustannukset


Tutustu sisältöihin alla ja klikkaa opetusjakson nimeä tutustuaksesi aiheeseen paremmin. Opinnot järjestetään perjantai-illasta lauantai-iltaan. Perjantaisin klo 17–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Opinnot järjestetään Kuopion Muotoiluakatemialla ja harjoittelu omassa harjoittelupaikassa. Valmennusryhmään kuuluu enintään 10 osallistujaa.

Hinta: 450 € / osallistuja.

Työpajojen materiaalikulut veloitetaan käytön mukaan.

Opintojen sisältö

JAKSO 1: Opetuksen suunnittelu
JAKSO 2: Tavoitteet ja dokumentointi
JAKSO 3: Muotoilun historia
JAKSO 4: Luova prosessi
JAKSO 5: Erilaiset kohderyhmät
JAKSO 6: Työpajatyöskentely
JAKSO 7: Harjoittelu
JAKSO 8: Arviointi ja koulutuksen päätösjuhla

Opintojen aikataulu


Ei aikatauluja tällä hetkellä