FI | EN

Muotoilijat verkostossa


Design Unionin muotoiluverkostoon kuuluu jo lähes 20 muotoilijaa. Verkostomme muotoilijat työskentelevät yritysten kehittämisprojekteissa joko itsenäisesti tai tiimeissä. Tällä sivulla voit tutustua verkostosta löytyvään osaamiseen.

Lue muotoiluverkostosta

Katriina Nuutinen

muotoilija ja lasitaiteilija, muotoiluyrittäjä, TaM

Teen tuotteistasi houkuttelevia, vetoavia ja kauniita. Suunnittelen ja teen tuotteita, jotka ovat täynnä tarinaa ja arvoa.

Työni on koota palapeliä, joka koostuu tarpeesta, käyttömukavuudesta, trendeistä ja ajan kestävyydestä, estetiikasta, etiikasta ja ympäristöarvoista. Palapelin kokoaminen saattaa lähteä mielessäni käyntiin jo yhdestä keskustelusta tai tehdasvierailusta. Olen hyvä kohtaamaan ihmisen ja kuuntelemaan ja näkemään.

Näen kaikessa kauneutta, innostun helposti ja osaan valjastaa asiakkaan toiveen inspiraationi lähteeksi. Parhaiten toimin asiantuntijatiimin jäsenenä ja tuon luovan näkemykseni rohkeasti tiimin käytettäväksi.

Minulta voi hankkia muotoilupalveluita monipuolisesti: mm. idean konseptointi, tuoteideointi, tuotteen tai palvelun tarinallistaminen, luonnostelu, 3D-mallinnuskuvat, prototyyppien ja mallinteiden valmistus ja visuaalisen kokonaiskuvan hallinta markkinointiin asti -> luovajohtaminen.

Kymmenen vuoden kokemus oman tuotantosarjan valmistamisesta ja lanseerauksesta kansainvälisille markkinoille antavat laajan näkemyksen yritysten auttamiseen luovissa tehtävissä. Minulla on myös kattava ja kansainvälinen luovan alan tekijöiden ja käsityöläisten verkosto ja auliisti ohjaan asiakkaan myös heidän palveluilleen tarpeen mukaan.

Erityisosaaminen

Erityisosaamiseni, omat materiaalit: lasi, keramiikka, puu, metalli, korkki ja näiden monipuolinen yhdistely
Koen olevani hyvä visuaalisen tunnelman luoja ja vapaa-aikananikin "harrastan töitäni”, tehden käsitöitä ja lukien alan kirjallisuutta. Koen, että luovuuteni on parhaiten hyödynnettynä silloin, kun teen kuluttamisen ja omistamisen muutoksesta asiakkaalle helpompaa ja jopa houkuttelevaa. Ilmastonmuutosahdistuksesta olen siirtynyt toiveikkaaseen tekemisen vaiheeseen.

Työreferenssejä:

Siemens ja Protein, suunnittelupalvelut, Built-In Home Appliances, Kitchen construction, Berliini
Helsinki Design School, Luennoitsija 2017-, mm. Tuotemuotoilu, Lasimuotoilu ja -workshop, Helsinki & Nuutajärvi
Klong Intermestic AB, Perho-peili tuotantoon 2018, Tukholma
Innolux, Candeo-kirkasvalovalaisin tuotantoon 2013, Helsinki
Ligne Roset, Vakka-nahkaiset säilyttimet tuotantoon

Studio Katriina Nuutinen

#Tilamuotoilu
#Tuotemuotoilu
#Brändimuotoilu

Järjestä muotoilijat palvelun mukaan