FI | EN

Muotoilupalveluita ja 
muotoiluosaamista yrityksille

Hyödynnä muotoiluosaamista
liiketoiminnassasi

Muotoiluapua yrityksille

Etsitkö muotoiluosaamista ja nopeampaa tapaa kehittää uniikkeja ratkaisuita?

Välitämme muotoiluosaamista yritysten käyttöön. Kehittämiskohteita voivat olla mm. yrityksen tuote, pakkaus, tila, brändi, asiakaskokemus, palveluprosessi tai ostopolku. Palvelumme sopii kaikille yrityksen koosta, toimialasta ja sijainnista riippumatta.

 Katso lisää


22%

Muotoiluun panostaneiden yritysten kasvu verrattuna yrityksiin, jotka eivät ole investoineet muotoiluun.


1

Muotoilulähtöinen ajattelu voi mullistaa yrityksen tavan suunnitella ja tuottaa palveluita, tuotteita, prosesseja ja strategioita.


2

Muotoilun avulla voidaan löytää yllättäviä ratkaisuja tuotanto- tai palveluprosessin ongelmakohtiin. 


3

Muotoilulähtöisen kehittämispalvelun avulla voidaan vahvistaa yritysten kilpailuasemaa hyödyntämällä liiketoiminnassa muotoiluosaamista. 


 


Tutkimusten mukaan yritys, joka hyödyntää muotoilua, kasvattaa liikevaihtoaan kaksi kertaa todennäköisemmin kuin yritys, joka ei sitä tee.


 

Miten palvelumme toimii?

Muotoilijavälitys

Meidän kauttamme saat yksittäisten muotoilijoiden tai muotoilijatiimien apua yrityksesi haasteeseen, joka voidaan ratkaista muotoilun avulla.

Muotoilijat

Kontaktoimme verkostostamme kehitystarpeisiinne soveltuvia muotoilijoita tai muotoilijatiiimejä, jotka voivat auttaa yritystänne liiketoiminnan kehittämisessä.

Muotoilijoiden osaamisalueita ovat

  • Teollinen muotoilu
  • Graafinen suunnittelu
  • Tilasuunnittelu
  • Tuotemuotoilu 
  • Palvelumuotoilu

Kehityskohde

Kerro meille kehityskohteesi, johon etsitte ratkaisua:
Tarvitsetteko apua yrityksen tuotteen, käytettävyyden, pakkauksen, tilan, brändin, asiakaskokemuksen, palveluprosessin vai esimerkiksi ostopolun muotoilussa?

Desing Union varmistaa projektin johtamisen ja organisoinnin sovitussa aikataulussa. Kansainvälisten kumppaniemme kautta voimme tuoda projekteihin uusia ennakkoluulottomia näkemyksiä.

 

Case-esimerkkejä

Case: Laitilanmäki

KiMa Creative Oy suunnitteli yhdessä Laitilanmäen luomutilan kanssa yritykselle uuden ilmeen. Muotoilijat perehtyivät luomutuotantoon, tilan työtapoihin, tuotteisiin ja asiakkaan näkemyksiin.

Suunnittelun lähtökohtana olivat puhtaus, selkeys ja tilan eläimet. Projektia suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa. Lopputuloksena syntynyt uusi graafinen ilme on yhtä puhdas ja mutkaton kuin tilan tuottama luomuruoka.

Työn toteuttivat FOB!-tiimin muotoilijat
Kirsi Miettinen ja Marko Ausma

Case: Vetrea

Hoiva- ja hyvinvointipalveluiden tuottaja Vetrean toimipisteiden sisätiloissa haluttiin eroon laitosmaisuudest. Lähtökohtana oli suunnitella asukkaille kodinomainen ympäristö. 

Muotoilijatiimi kartoitti käytävien toiminnallisuutta ja suunnitteli sisätiloihin erilaisia aktiviteetteja asukkaille sekä vierailulle tuleville perheenjäsenille ja lapsenlapsille.

Kokonaisviihtyvyyden lisäämisen toteutussunnitelmaa havainnollistettiin 3D-kuvien sekä käytävien ja oleskelutilojen mallinnuksen avulla.


Työn toteuttivat FOB!-tiimin muotoilijat
Kirsi Miettinen, Jenni Åhman ja Heidi Harmanen