FI | EN
takaisin

Muotoilulähtöistä yrittäjyyttä jo yli 160 vuotta - Toiminnanjohtajamme Eija Komulainen-Tanninen vieraili Brandecastissa.


Kuuntele jakso nyt Spotifysta!

Brandecast Jakso 14. Kuopion Rouvasväenyhdistys ja Design Union - Yli 160 vuotta muotoilulähtöistä yrittäjyyttä


Kuopion Rouvasväenyhdistyksen toiminnanjohtaja Eija Komulainen-Tanninen vieraili Brandecastissa ja puhui yhdistyksen ja Design Unionin toiminnasta.

Kuopiossa 48 säätyläisnaista perustivat koulun, jossa opetettiin 1884 vuonna käsityöläisyyttä ja mikroyrittämistä. Kuopio oli jo tuolloin kulttuurikaupunki, jossa oli runsaasti kysyntää erilaisille käsitöille ja jo tuolloin siis muotoiluyrittäjyydelle. Periaatteessa samaa tehtävää jatketaan Design Unionin ja Muotoiluakatemian muodossa, jossa autamme muotoilualan ihmisiä ja yrityksiä ansaitsemaan elantoa, myymään ja löytämään uusia asiakkuuksia., toteaa toiminnanjohtaja Eija Komulainen-Tanninen.


Nykyään Design Union yhdistää muotoilijat ja kasvuhaluiset yritykset ainutlaatuisella tavalla, sekä vahvistaa muotoilun asemaa yhteiskunnassa auttaen samalla luovien alojen ammattilaisia osaamisensa kaupallistamisessa

- Pienten yrittäjien kasvaminen yksin on todella haastavaa. Haluamme olla auttamassa pieniä osaajia verkostoitumaan keskenään ja hakemaan kasvua eri rahoitusmallien, yhteistyöverkostojen ja ekosysteemien kautta. Siinä olemme kyllä onnistuneet erinomaisesti Branden kanssa yhteistyössä. Mitä monipuolisempia luovan alan yrityksiä on mukana, sitä mielenkiintoisempia yhteistyön malleja syntyy. Lisäksi nyt on tullut mukaan eri toimialojen yrityksiä mukaan hakemaan uusia ideoita ja luovia muotoilun keinoja tuomaan uutta potkua omaan liiketoimintaan, päättää Komulainen-Tanninen.