FI | EN
takaisin
Luova Keski-Suomi -verkkoalusta

Keski-Suomen luovien alojen kasvuhanke innosti osallistujia järjestäytymään: yhdistys ja uusi verkkoalusta kokoavat alueen osaajia yhteen

Design Unionin luovien alojen yksinyrittäjien liiketoimintaosaamisen kasvattamiseen ja verkostoitumiseen tähdännyt hanke on kantanut hedelmää. Viime syksynä kasvuhankkeen puitteissa syntyi paikallisyhdistys, tänä syksynä avautui puolestaan yrittäjien yhteinen verkkoalusta, joka palvelee niin yhteistyökumppaneita etsiviä yrityksiä kuin paikallisuutta arvostavia kuluttajiakin.

Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittamaan kaksivuotiseen hankkeeseen osallistui kahdessa valmennusryhmässä yhteensä 53 luovan alan toimijaa, joista suurin osa ei tuntenut toisiaan entuudestaan. Viime kesänä päättyneen hankkeen aikana osallistujien välille syntyi kuitenkin monenlaista yhteistyötä, joka jatkuu mm. lokakuussa 2022 perustetun Keski-Suomen luovat osaajat ry:n toiminnan muodossa.

Luova Keski-Suomi -verkkoalusta on osaajien yhteinen näyteikkuna

Syyskuussa 2023 julkaistu Luova Keski-Suomi -verkkoalusta toimii hankkeeseen osallistuneiden yrittäjien yhteisenä näyteikkunana, jonka kautta sekä yksityis- että yritysasiakkaat voivat löytää alueen luovien alojen ammattilaisten osaamista.
Alustalla yrittäjillä on mahdollisuus esitellä omalla sivullaan itsensä ja yrityksensä sekä tuotteensa ja palvelunsa – ja ohjata sivuston kävijät eteenpäin esimerkiksi omaan verkkokauppaansa. Lisäksi he voivat julkaista alustalla yrityksensä ajankohtaisia kuulumisia, kuten lähestyviä tapahtumia, sekä hyödyntää yksityistä keskustelufoorumia verkostoitumiseen muiden käyttäjien kanssa.


– Keskisuomalainen luova osaaminen ansaitsee tulla esiin nostetuksi. Hienoa, että
Keski-Suomen luovien alojen osaajilla on nyt yhteinen alusta, joka toivottavasti
edistää verkostoitumista ja yhteistyötä sekä auttaa yhdistämään tarpeet
tekijöihin ja tekijät tarpeisiin, iloitsee kirjoittamisen ohjaaja ja Keski-Suomen
luovat osaajat -yhdistyksen puheenjohtaja Yvonne Johanna Berlin.


– Luovien yrittäjien ääntä kuullaan julkisuudessa harvoin. Pienyritysten tuotteet ja
palvelut jäävät usein jalkoihin isompien toimijoiden vallatessa areenat. Siksi on
erittäin tärkeää, että luovien osaajien osaamista kootaan yhteen saman katon alle.
Toivon, että yhteinen markkinointialusta saa luovien alojen pienyrittäjien äänen
kuulumaan aiempaa voimakkaampana, komppaa ekologisesti ja eettisesti
kestäviä käyttökoruja valmistavan Design Luode-korupajan perustaja Sanna
Kuitunen.


Jatkossa alustan käyttäjiksi voivat hakea myös muut kuin hankkeeseen osallistuneet luovan alan toimijat, ja suunnitteilla on jo laajeneminen maakunnan ulkopuolelle. Luovuus, kuten tuotteiden ja palveluiden liikkuvuushan ei nykypäivänä rajoja tunne.

Luova Keski-Suomi verkkoalusta löytyy osoitteesta www.luovakeskisuomi.fi

Keski-Suomen Luovien alojen kasvuohjelma FOB! (2021–2023) toteutettiin yhteistyössä Keski-Suomen ELY-keskuksen kanssa, Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella.