FI | EN
takaisin
Du it! banneri

DU it! -webinaareissa käsitellään syksyn aikana muotoilua ja liiketoimintaa yhdistäviä ajankohtaisia ilmiöitä

Design Unionin pidetyssä webinaarisarjassa tartutaan tänä syksynä kuukausittain vaihtuviin ajankohtaisiin teemoihin, kuhunkin kahdesta eri näkökulmasta. Maksuttomia webinaareja ovat tervetulleita seuraamaan kaikki muotoilusta ja liiketoiminnasta kiinnostuneet.

Webinaarisarja kutsuu yhteen kaikki muotoilusta ja liiketoiminnasta kiinnostuneet opiskelijoista yrittäjiin ja asiantuntijoista elämäntapauteliaisiin vaihtuvien vierailijoiden puheenvuorojen äärelle. Inspiroivien esimerkkien myötä DU it! kannustaa yleisöä tarkastelemaan muotoilu- ja yrityskenttää eri tulokulmista.

Syyskauden aikana tilaisuuksia järjestetään kahdesti kuussa, siten, että kutakin teemaa käsitellään kahdesta eri näkökulmasta. Syyskuun aihepiiriin – muotoilun rooliin yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämisessä – tarttuu 14.9. konsulttitoimisto deidei:n Adrien Fernandez. Tematiikkaan palataan 28.9. yhdessä sosiaalisen kestävyyden huomioonottavasta suunnitteluosaamisestaan niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin tunnustusta saaneen muotoilija Joonas Kyöstilän kanssa.

Lokakuun tilaisuuksissa pohditaan brändi-, tuote- ja palvelumuotoilun merkitystä yrityksen onnistuneessa omistajan- tai sukupolvenvaihdoksessa, kun asiantuntijavieraiksi saapuvat 12.10. omistajanvaihdoksiin erikoistunut yrityskonsultti Tarja Vartiainen ja 26.10. perheyritys Lasilinkin ja designbrändi Essis:in toimitusjohtaja Essi Sundman.

Marraskuussa perehdytään siihen, miten tekoälysovellusten yleistyminen vaikuttaa muotoilijoiden ja muiden luovien alojen ammattilaisten työskentelyyn. Syyskauden päätteeksi joulukuussa tutustutaan vielä muotoilun osaan kiertotalousinnovaatioiden synnyttämisessä ja kaupallistamisessa. Marras- ja joulukuun puhujat julkistetaan syyskuun aikana

DU it! -webinaarisarja tuotetaan yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Kuopion kaupungin ja Kuopion Rouvasväenyhdistyksen tukeman Luovien alojen kasvuohjelma -hankkeen kanssa.