FI | EN
takaisin
DU it! webinaari Joonas Kyöstilä

DU it! | Muotoilu koskettaa kaikkia

Torstai 28.9.2023 klo 9 - 10│Maksuton webinaari 

Asiantuntijavieraana Joonas Kyöstilä, muotoilija

Muotoilun käyttökohteiden moninaistuessa mielikuva muotoilusta ennen kaikkea materiaalisen muodon antamiseksi esineille tai visuaalisen ilmeen luomiseksi on laajenemassa koskemaan myös immateriaalista ulottuvuutta kuten esimerkiksi palveluita ja käyttökokemuksia – myös alan ammattilaisten ulkopuolella. 

Unohdamme kuitenkin edelleen usein, miten suuresti myös tuotemuotoilu määrittää sekä kokemuksiamme ympäröivästä maailmasta että käsityksiämme itsestämme ja toisistamme. Minkälaisia esineitä suunnitellaan ja valmistetaan, miten ja kenelle? Minkä asiakas- tai käyttäjäryhmien tarpeita ja toiveita halutaan nähdä, kuulla ja palvella? Miten muotoilu voi edesauttaa – tai estää – esimerkiksi osallisuutta, yhteenkuuluvuutta ja tasavertaisuutta? 

Tämänkaltaiset kysymykset ovat aina puhutelleet muotoilija Joonas Kyöstilää. Aalto Yliopistosta ja Parsons School of Designista teolliseksi muotoilijaksi valmistunut Kyöstilä on työskennellyt mm. yhdysvaltalaiselle FFORAlle, joka on pyörätuolinkäyttäjille asusteita ja lisävarusteita valmistava lifestyle-brändi. 

Nuoren muotoilijan funktionaalisuuden ja esteettisyyden ohella myös sosiaalisen kestävyyden huomioonottava suunnitteluote on noteerattu niin Yhdysvalloissa, jossa hänen töitään on esitelty mm. Time Square Design Pavilionissa, Philadelphia Museum of Art’issa, Art Institute of Chicagossa ja Walker Art Centerissä, kuin kotimaassa, jossa Kyöstilälle on myönnetty arvostettu Ornamo-palkinto.   

Tätä nykyä helsinkiläisessä Aivan -muotoilutoimistossa työskentelevä Joonas kertoo puheenvuorossaan omasta polustaan muotoilijaksi ja kannustaa niin kollegoitaan, heitä työllistäviä yrityksiä ja koko muotoilukenttää tarttumaan sen katveeseen aiemmin jääneisiin teemoihin ja kohderyhmiin.

DU it! -webinaarisarja tuotetaan yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Kuopion kaupungin ja Kuopion Rouvasväenyhdistyksen tukeman Luovien alojen kasvuohjelma -hankkeen kanssa.

DU it! | Muotoilu koskettaa kaikkia

 

Torstai 28.9.2023 klo 9 – 10│Maksuton webinaari

 

Asiantuntijavieraana muotoilija Joonas Kyöstilä

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan viimeistään torstaina 28.9.2023 klo 8.00 mennessä.  

ILMOITTAUTUMISEEN