FI | EN
takaisin
DU it! - webinaarisarja muotoilusta ja liiketoiminnasta

DU it! | Muotoilu mukaan kehitysprosessiin – lähtöviivalta alkaen

Torstai 31.8.2023 klo 9 - 10│Maksuton webinaari

 

Asiantuntijavieraina Henri Ulmanen, Design Manager, Design Union & Ismo Talonpoika, Muotoilujohtaja, Uponor

Design Unionin pidetyt webinaarit saavat tänä syksynä jatkoa hieman uudistetussa muodossa. Tapahtumasarja kutsuu yhteen kaikki muotoilusta ja liiketoiminnasta kiinnostuneet opiskelijoista yrittäjiin ja asiantuntijoista elämäntapauteliaisiin vaihtuvien vierailijoiden puheenvuorojen äärelle. Inspiroivien esimerkkien myötä DU it! kannustaa yleisöä tarkastelemaan muotoilu- ja yrityskenttää eri tulokulmista kuukausittain vaihtuvien teemojen kautta.

Elokuussa perehdymme muotoilun rooliin erilaisissa kehitysprosesseissa, kun Design Unionin Muotoilumanageri ja POK Groupin tuotekehitysjohtaja Henri Ulmanen vaihtaa kokemuksiaan Uponorin Muotoilujohtaja Ismo Talonpojan kanssa.

Sekä Henri että Ismo ovat koulutukseltaan teollisia muotoilijoita, ja molemmilla on yli 20 vuoden kokemus teollisen muotoilun ja tuotekehityksen aloilta.

Ismo Talonpoika on vastannut jo vuosia Uponorin muotoilu- ja tuotekehitysprosesseista ja on ollut vastuussa myös budjetoinneista vaativissa projektikokonaisuuksissa. Ennen Uponoria Talonpoika toimi muotoilijana mm. Kemppi Oy:ssä ja Lahden autokori Oy:ssä.

Henri Ulmanen on puolestaan toiminut mm. muotoilun läänintaiteilijana Opetusministeriössä ja tehnyt teollista muotoilua esim. Rolls Roycelle, Patrialle, ABB:lle sekä monelle muulle yritykselle ja organisaatiolle. Ennen nykyisiä tehtäviään Design Unionissa ja POK Groupissa Ulmanen toimi Teknologiayhtiö Huldin muotoilujohtajana.

Pitkä ja monipuolinen kokemus on opettanut molemmille, että muotoilu kannattaa sisällyttää jokaiseen kehitysprosessiin jo sen varhaisimmissa vaiheissa, oli kyse sitten tuotteesta, palvelusta tai vaikkapa uudesta liiketoiminnasta. Muotoiluajattelulla tuotetaan nimittäin monipuolista tietoa ja näkemystä kehitysprosessin tueksi, kuten informaatiota markkinoilta, prosessin läpiviennistä sekä erilaisista ratkaisuista. Muotoilun avulla haetaan myös uusia ideoita, luovuutta ja suuntaa tulevaan kehitystyöhön.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kuulemaan Henrin ja Ismon näkemyksiä siitä, miksi muotoilu tulee sisällyttää kehitysprosesseihin ja niiden budjetointiin alusta alkaen, ja miksi investointi muotoiluun tuo panostuksen monikertaisesti takaisin!

DU it! -webinaarisarja tuotetaan yhteistyössä Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Kuopion kaupungin ja Kuopion Rouvasväenyhdistyksen tukeman Luovien alojen kasvuohjelma -hankkeen kanssa.

 

DU it! | Muotoilu mukaan kehitysprosessiin – lähtöviivalta alkaen 

 

Torstai 31.8.2023 klo 9 – 10│Maksuton webinaari

 

Asiantuntijavieraina Henri Ulmanen, Design Manager, Design Union & Ismo Talonpoika, Muotoilujohtaja, Uponor

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan viimeistään torstaina 31.8.2023 klo 8.00 mennessä.  

ILMOITTAUTUMISEEN