FI | EN
takaisin
Katja Hagelstam Lokal-galleria

Luovien alojen aamukahvit - asiantuntijavieraana Lokal-gallerian perustaja Katja Hagelstam

Keskiviikko 17.5.2023 klo 9 - 10.30│Maksuton webinaari

Design Unionin toukokuun aamukahviwebinaari päättää kevään kädentaitoihin painottuneen teemakokonaisuuden.

Vieraaksemme saapuu suomalaisen muotoilun ja käsityön intohimoinen puolestapuhuja, valokuvaaja, kuraattori ja galleristi Katja Hagelstam.

Hagelstamin helsinkiläinen konseptigalleria Lokal on nostanut esiin kotimaisten nykytaiteilijoiden ja taidekäsityöläisten töitä vaihtuvin ryhmä- ja yksityisnäyttelyin jo yli vuosikymmenen ajan. Taideteosten ohella Lokal tarjoaa myös tarkoin kuratoidun valikoiman käsityöläisten ja muotoilijoiden suunnittelemia ja valmistamia käyttöesineitä sekä Annankadun galleriassa että verkkokaupassa.

Katjan emännöimän Lokalin ympärille onkin muodostunut merkittävä taiteilijoiden, tekijöiden sekä taiteen, muotoilun ja käsityön ystävien yhteisö, jonka vaikutuspiiri ulottuu myös maamme rajojen ulkopuolelle.

Näkemykselliselle galleristille työssä ― ja elämässä ― keskeisintä onkin kohtaamiset, joita hän paitsi vetää puoleensa, myös synnyttää taiteilijoiden, tekijöiden, yleisön ja asiakkaiden välille kuratoimiensa teosten ja esineiden kautta. “Taide voi auttaa tunnistamaan tunteita; se koskettaa ja sen kanssa voimme tulla kosketetuksi. Käsityössä kädenjälki on kuin kosketus ihmiseltä toiselle, käsityöläinen on koskettanut jokaista silmukkaa. Taiteen kautta voimme koskettaa toinen toisiamme.” Hagelstam toteaa. 

Asiantutijapuheenvuorossaan Katja Hagelstam kertoo työstään taiteen, muotoilun ja käsityön leikkauspisteessä sekä siitä, mikä käsintehdyissä, persoonallisissa ja vastuullisissa esineissä puhuttaa kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla juuri nyt.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Ohjelma:

9.00 - 10.00: Asiantuntijapuheenvuoro, Katja Hagelstam, Lokal
10.00 - 10.30: Q & A

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille ilmoittautuneille. Toteutus Google Meet -alustalla.

Luovien alojen aamukahvit
Ke 17.5.2023 klo 9.00-10.30

Ilmoittaudu mukaan tähän tapahtumaan viimeistään tiistaina 16.5.2023. Osallistumislinkki lähetetään osallistujille ennen tapahtumaa. 

ILMOITTAUTUMISEEN