FI | EN
takaisin
Luovien alojen aamukahvit Mari Martikainen Mifuko

Luovien alojen aamukahvit - Muotoilija ja yrittäjä Mari Martikainen | Mifuko


Torstai 23.2.2023 klo 9 - 10.30│Maksuton webinaari

 

Alati kehittyvä teknologia ja yhä uusia ulottuvuuksia saavuttava digitalisaatio muokkaa nyt vahvasti muotoilun kenttää. Samaan aikaan ihmiskäden ja -katseen yhteistyö ja ikiaikaisten kädentaitojen jatkumo kiehtoo edelleen niin eri alojen suunnittelijoita kuin kuluttajiakin.

Kevään aikana Design Unionin Luovien alojen aamukahveilla tutustutaan perinteisiä käsityötekniikoita nykypäivän tuotemuotoilussa hyödyntäviin design-yrityksiin.
Ensimmäinen niistä on pohjoismaista muotoilua ja afrikkalaista käsityötaitoa yhdistävä Mifuko.

Reilun kaupan periaattein vuodesta 2009 toiminut suomalaisyritys valmistaa Keniassa koreja ja muita piensisustustuotteita tarjoten yli 1300:lle maaseudulla asuvalle naiselle oikeudenmukaisesti palkattua työtä ja siten mahdollisuuksia vaikuttaa sekä omaan että yhteisönsä elämään.

Käsityö ja kestävät arvot ovat kantaneet pitkälle. Ensin radikaalin vastuullinen yritys hurmasi kansainväliset sisustusmarkkinat monikäyttöisillä, luonnonmateriaaleista valmistetuilla koreillaan. Vuonna 2020 se valloitti myös muotimaailman, kun pariisilainen muotitalo Chloé lanseerasi kaksi yhteistyönä tuotettua Chloé x Mifuko luksuslaukkumallistoa. Innostuneen vastaanoton saanut yhteistyö jatkuu edelleen.

Mifuko on toteuttanut näyttäviä yhteistyöhankkeita myös suomalaisyritysten kanssa, tuoreimpana esimerkkinä tässä kuussa julkaistava lifestyle-mallisto Balmuir x Mifuko.

Tärkeintä yrityksen perustaneille ystävyksille Mari Martikaiselle ja Minna Impiölle on kuitenkin ainutlaatuisuus, iloisuus ja yhteiskunnallisesti vastuullinen toiminta.

Asiantuntijapuheenvuorossaan Kuopion Muotoiluakatemian ja Taideteollisen korkeakoulun kasvatti, muotoilija ja yrittäjä Mari Martikainen kertoo mm. käsityöperinteen, vastuullisuuden ja nykymuotoilun yhdistämisestä sekä luovasta yhteistyöstä niin kahden eri maan ja kulttuurin kuin käsityöläisten ja suunnittelijoiden välillä.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Ohjelma:

9.00 - 10.00: Asiantuntijapuheenvuoro, Mari Martikainen, Mifuko

10.00 - 10.30: Q & A

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille ilmoittautuneille. Toteutus Google Meet -alustalla.

 

Luovien alojen aamukahvit
To 23.2.2023 klo 9.00-10.30

Ilmoittaudu mukaan tähän tapahtumaan viimeistään keskiviikkona 22.2.2023. Osallistumislinkki lähetetään osallistujille ennen tapahtumaa. 

ILMOITTAUTUMISEEN