FI | EN
takaisin
Luovien alojen aamukahvit Henri Judin

Luovien alojen aamukahvit - Henri Judin, muotoilija


Torstai 16.6.2022 klo 9 - 10.30 │Maksuton webinaari

Design Unionin kansainvälisyyteen ja vastuullisuuteen keskittyneiden aamukahviwebinaarien kevätkausi saa takuulla mielenkiintoisen päätöksen, kun seuraamme liittyy muotoilija Henri Judin tämänhetkisen työpisteensä ääreltä Tansaniasta.


Kuopion Muotoiluakatemiasta huonekalumuotoilijaksi vuonna 2013 ja Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi vuonna 2019 valmistunut Henri on työskennellyt liki 10 vuotta maineikkaan kotimaisen huonekaluvalmistajan, Viveron, leivissä.


Samalla itseään maksimalistiseksi minimalistiksi luonnehtiva muotoilija on toiminut jo vuosien ajan sivutoimisena yrittäjänä omien tuotteiden ja freelance-suunnittelun parissa. Oman brändin liiketoiminnan kehittäminen sai viime vuonna vauhtia Kuopion Muotoiluakatemian säätiön myöntämän apurahan myötä.


Kansainvälistä kokemusta Henrille on kertynyt mm. työharjoittelusta IKEAn pääkonttorilla Ruotsissa sekä näyttelyprojekteista Italiassa ja Kiinassa. Pari kuukautta sitten Suomen ja Tansanian valtioiden välinen yhteistyöprojekti vei muotoilijan Itä-Afrikkaan, suunnittelemaan kestävästi kasvatetusta puusta kalusteita paikalliselle asiakaskunnalle.


Asiantuntijapuheenvuorossaan Henri kertoo paitsi monipuolisesta polustaan muotoilijana ja tuoreista kokemuksistaan Tansaniassa, myös globalisoitumisen ja ympäristöuhkien muokkaaman toimintaympäristön herättämistä pohdinnoistaan: tarvitseeko maailma yhä uusia tavaroita? Kenelle, miten ja minkälaisia tuotteita meidän tulisi suunnitella ja valmistaa? Mikä on muotoilijan rooli tässä yhtälössä?


Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Ohjelma:
9.00 - 10.00: Asiantuntijapuheenvuoro, Henri Judin
10.00 - 10.30: Q & A


Webinaari on maksuton ja avoin kaikille ilmoittautuneille. Toteutus Google Meet -alustalla.

Luovien alojen aamukahvit
To 16.6.2022 klo 9.00-10.30

Ilmoittaudu mukaan tähän tapahtumaan viimeistään keskiviikkona 15.6.2022. Osallistumislinkki lähetetään osallistujille ennen tapahtumaa. 

ILMOITTAUTUMISEEN